Ugrás a tartalomra

Trump ismét figyelmeztette Észak-Koreát

2017.08.11
13:05
2024.03.19
08:36
Donald Trump amerikai elnök csütörtöki nyilatkozatában kijelentette, hogy az Egyesült Államok egyelőre nem beszél megelőző csapásmérésről Észak-Koreára.

De figyelmeztette Észak-Koreát, hogy ha bármit is lép, vagy támadást tervez az Egyesült Államok és szövetségesei ellen, akkor legyen nagyon ideges, mert olyan bajba kerülhet, mint korábban kevés más nemzet. Hangsúlyozta, hogy keddi kijelentése, miszerint tüzet és haragot zúdít Észak-Koreára, talán nem volt eléggé kemény. Majd hozzátette: “Phenjan hosszú évek óta ezt csinálja országunkkal, és már ideje volt, hogy valaki felemelje szavát ennek az országnak a népéért és más országok népeiért is”.

Az elnök ugyanakkor leszögezte, hogy Washington továbbra is számol a feszültség tárgyalásos enyhítésével és a konfliktus ily módon történő rendezésével.

Amikor az egyik újságíró azt firtatta, hogy vajon várható-e megelőző csapásmérés Észak-Koreára, Trump határozottan kijelentette: “erről nem beszélünk, soha, majd meglátjuk, mi történik”. (MTI)

Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok
Észak-Korea

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.