Ugrás a tartalomra

Trump kitart a határfal építése mellett

2019.01.11
08:39
Forrás
VajdaságMa
Donald Trump amerikai elnök nem hirdetett ki rendkívüli állapotot, de egy rövid sajtótájékoztatón közölte, hogy a határfalat mindenképpen fel kell építeni.

A rendkívüli állapot kihirdetésével Trump a kongresszust megkerülve, jóváhagyásuk nélkül finanszírozhatná az amerikai-mexikói határra tervezett fal vagy acélkerítés megépítését. Ha nincs akadály a határon, akkor ezt a problémát nem fogjuk megoldani - fogalmazott az elnök. Azt mondják, hogy a fal középkori dolog, rendben, de hát a kerék is az. Vannak dolgok, amelyek tényleg működnek: a fal is az, a kerék is az - próbált nevetve érvelni Trump a fal építését elutasítók álláspontja ellen. 

Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok
határ
rendkívüli állapot

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.