Ugrás a tartalomra

Trump: Megérdemlem a Nobel-békedíjat

2019.09.24
10:23
2024.03.19
08:35
Forrás
Szerbiai RTV
Donald Trump amerikai elnök szerint több okból is rászolgált erre az elismerésre, azonban az a bizottság, amely erről dönt, túl szigorú követelményeket támaszt vele szemben.

Trump New Yorkban a pakisztáni miniszterelnökkel folytatott kétoldalú tárgyalás előtt beszélt a békedíjról a média képviselőinek. Többször hangoztatta, hogy azon törekvéseiért cserébe, hogy béke legyen a Koreai-félszigeten, mindenképpen járna neki a Nobel-díj.

Állítása szerint az Egyesült Államok előző elnöke, Barack Obama 2009-ben jogtalanul kapta meg az elismerést. Trump úgy fogalmazott, Obamát azonnal kitüntették, amint megválasztották elnökké, és tulajdonképpen fogalma sem volt róla, hogy miért kapta a Nobel-díjat. A hivatalos megfogalmazás szerint egyébként Barack Obamát a nemzetközi diplomácia megerősítése és a nemzetek közötti együttműködés terén végzett kiemelkedő munkájáért tüntették ki.

Donald Trump
Nobel-békedíj
Amerikai Egyesült Államok
USA

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.