Ugrás a tartalomra

Trump négyszemközt tárgyalt May-jel

2018.07.13
15:35
2018.07.13
16:29
Forrás
Pannon RTV
Donald Trump amerikai elnök kétnapos angliai látogatásán Theresa May brit kormányfővel négyszemközt tárgyalt.

Az elmúlt napok feszültségei ellenére a sajtótájékoztatón a két ország közötti szoros szövetséget emelték ki.

Feszült légkör kísérte Donald Trump amerikai elnök találkozóját Theresa May brit miniszterelnökkel. Trump előző napi nyilatkozata, miszerint May puha Brexit stratégiája miatt meghiúsulhat az amerikai-brit kereskedelmi megállapodás számos spekulációnak adott alapot. A Sun napilapnak adott interjújában az elnök arról is beszélt, hogy a keményvonalas Boris Johnson, a Brexit-bizottság nemrégiben lemondott elnöke jó kormányfő lenne, de arról is beszélt, hogy Sadiq Khan, London polgármestere és bevándorláspolitikája okolható a késes támadások számának növekedése miatt.

Trump kamerák előtt csütörtök esti nyilatkozatában már arról beszélt, hogy kedveli és tiszteli Theresa May-t és nagyon jó a két ország kapcsolata. A sajtótájékoztató is a korábban várt párbajhangulat helyett a két ország történelmi és jelenkori szövetségének és megértésének légkörében zajlott. May közös sajtótájékoztatójukon úgy fogalmazott, nem létezik még két olyan ország, amelyek többet tennének közösen a biztonság és a jólét érdekében. Donald és Melania Trump következő meghívása a Buckingham-palotába szólt, ahol II. Erzsébet brit királynő délutáni teán látta vendégül az elnöki párt.

Donald Trump
Theresa May
London

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.