Ugrás a tartalomra

Trump: Új szakasz kezdődik Washington és az Európai Unió kapcsolatában

2018.07.26
10:49
2018.07.26
15:56
Forrás
MTI
Új szakasz kezdődik Washington és az Európai Unió kapcsolatában – jelentette ki szerdán Donald Trump a Fehér Ház Rózsakertjében az Európai Bizottság elnökével tartott találkozója után.

Az amerikai elnök közölte: megállapodott a Jean-Claude Junckerrel abban, hogy együttműködnek az ipari termékek vámmentességének kidolgozásában. Megkezdik a tárgyalásokat az európai acélárukra és alumíniumtermékekre kivetett amerikai vámok, valamint a megtorlásként az EU által amerikai portékákra kivetett tarifák ügyében. Trump hozzátette: Washington együttműködik az EU-val a Kereskedelmi Világszervezet megreformálása érdekében, és ehhez közös munkacsoportot hoznak létre. Jean-Claude Juncker pedig kiemelte, az Egyesült Államok ígéretet tett további cseppfolyós földgáz terminálok kiépítésére Európában. Hangsúlyozta: azzal a szándékkal jöttem ide, hogy megállapodjunk, és meg is állapodtunk.

Donald Trump
Jean-Claude Juncker
Washington

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.