Ugrás a tartalomra

Tusk: Akár már októberben létrejöhet a megállapodás Nagy-Britanniával

2018.10.06
22:18
2024.03.19
08:42
Forrás
Vajdasági RTV/Tanjug
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke lehetségesnek tartja, hogy az év végéig Nagy-Britanniával megállapodjanak a szigetországnak az Unióból való kilépési feltételeiről.

Lehetségesnek tartja akár az októberi megállapodást is, de reálisabbnak azt, hogy arra az év végéig kerül sor.

Az uniós vezetők a hónap közepén Brüsszelben tárgyalnak a Brexitről.

Donald Tusk október 7-re hívta vacsorára az EU-ban maradó 27 ország állam- és kormányfőit, egy nappal a rendes közgyűlés előtt, amelyen Theresa May brit miniszterelnök is részt vesz.

Derülátó az Európai Unió és Nagy-Britannia esetleges megállapodását illetően Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is. Szerinte az egyezség novemberre várható, ha már októberben nem jön létre. Az osztrák médiának azt mondta, hogy a közeledés esélyei az utóbbi néhány napban növekedtek.

Európai Unió
Donald Tusk
Jean Claude Juncker
Brexit

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.