Ugrás a tartalomra

Új gyárrészleget nyitott meg Vučić Szabadkán (videó)

2017.03.07
16:00
Szabadkán tartózkodik Aleksandar Vučić
Szabadkán tartózkodik Aleksandar Vučić. A szerb miniszterelnök kedden 12 órakor a kisbajmoki ipari zónában meglátogatta a Continental – Contitech cég gyárát, ahol részt vett a cég autóalkatrészeket gyártó új részlegének megnyitóján. Ezután a miniszterelnök a sétaerdei sportcsarnokba látogatott. A miniszterelnök megérkezése után zárt ajtók mögött folytatott megbeszéléseket Szabadka polgármesterével, a tartományi kormány elnökével és a vajdasági parlament elnökével is. A hivatalos megnyitó előtt Vučić üdvözölte a gyár dolgozóit. Ezután következett az ünnepélyes megnyitó, amely során a miniszterelnök és a Continental – Contitech cég igazgatója közösen adták át a gyár új részlegét. Aleksandar Vučić elmondta, hogy ez az újonnan átadott részleg a bizonyíték, hogy a kormány betartja az ígéretét. Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „A beruházás összege 17 millió euró, és 500 munkahelyet biztosít, akik nemcsak Szabadka községből érkeznek, hanem a környező községekből is. Hiszen Szabadkán egyre nehezebb olyanokat találni, akik dolgozni szeretnének, de nincs még munkájuk. Ugyan vannak még ilyenek, de egyre kisebb számban. Olyan községekből is érkeznek, mint Topolya, Kishegyes, sőt ahogy hallom, még Zomborból és Magyarkanizsáról is érkeznek munkások. Nem rossz ez. Különösen büszke vagyok a munkásainkra.” vucic continental 1 Aleksandar Vučićot elégedettséggel töltötte el a gyárban tett látogatása. Mint mondta, célként az is szerepel, hogy további külföldi befektetőket vonzanak az országba.



Pásztor István, a Tartományi Parlament elnöke emlékeztette a jelenlevőket, hogy nyolc hónappal korábban már jártak a kisbajmoki ipari zónában, hiszen akkor a miniszterelnökkel közösen helyezték el a gyár alapkövét. Pásztor István, elnök, Tartományi Parlament: „El szeretném mondani, hogy milyen hatalmas dolog az, hogy egy ekkora beruházás nyolc hónap alatt befejeződik. Az, aki nem pont ilyen, de ehhez hasonló méretű vállalkozásba kezd, tudja, hogy mennyire összetett munka. Gratulálni szeretnék és köszönetet mondani.” Igor Mirović tartományi kormányelnök kijelentette, hogy különösen fontos a Continetal – Contitech gyár a régióban való folyamatos jelenléte, hiszen a német cég megközelítőleg ezer munkást foglalkoztat Szabadkán. „Szerbiában kifizetődő befektetni, Szerbiában stabilitás uralkodik, rend uralkodik, törvények uralkodnak, amelyek védik a befektetők érdekeit, de ugyanakkor a munkások érdekeit is védik. Bátorító számunkra az új befektetések híre.” Az ünnepségen jelen volt Szabadka polgármestere, Bogdan Laban is. „Nyolc hónappal ezelőtt itt egy rét volt, ma pedig egy impozáns létesítmény, ami a következő három évben több mint 500 új munkást foglalkoztat majd. Az új gyárrészleg Szabadkán 20 000 négyzetméteres területen fekszik és a következő években további bővítést terveznek az illetékesek, ezzel is növelve a foglalkoztatottságot Szabadkán.   Vučić holnap Szabadkán kampányol 2017.03.06. Szabadkán folytatja kampánysorozatát Aleksandar Vučić miniszterelnök. A Szerb Haladó Párt államfőjelöltje holnap 12 órakor a kisbajmoki ipari zónában meglátogatja a Continental gyárat, ahol részt vesz egy autóalkatrészeket gyártó új részleg megnyitóján. Vučić a bejelentések szerint 17 órakor a sétaerdei sportcsarnokban tartja kampánygyűlését. Várhatóan a kormánykoalíció jelöltjén kívül az őt támogató pártok képviselői is felszólalnak a rendezvényen. Egyes információk szerint a beszédeket az épületen kívül felállított óriáskivetítőn is követhetik azok, akiknek nem sikerül bejutniuk a sportcsarnokba. Az események miatt a nap nagy részében útlezárásokra és forgalmi terelésekre kell számítani Szabadka központjában és a helyszíneket összekötő utakon is. A Pannon RTV holnap folyamatosan beszámol a szerb miniszterelnök szabadkai látogatásáról.
kampány
Szabadka
continental
sportcsarnok

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.