Ugrás a tartalomra

Újabb Brexit-tárgyalás forduló Brüsszelben

2017.08.28
20:48
2024.03.19
08:36
Forrás
BBC
Folytatódnak az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésével kapcsolatos egyeztetések Brüsszelben, noha a tárgyalások jelenleg is patthelyzetben vannak.

Továbbra is a legnagyobb vitát az EU-s állampolgárok Brexit utáni jogai, az írországi határkérdés és a kilépési "számla" okozza.

David Davis Brexit-ügyi brit tárgyalóbiztos már inkább a kilépés utáni kereskedelmi megállapodásokról szeretne Brüsszellel tárgyalni, de erre az Unió részéről még nincs hajlandóság az említett sarkalatos kérdések miatt. "Rugalmasság és jó képzelőerő kell a tárgyalások folytatásához" - tette hozzá a brit politikus.

Michel Barnier EU-s biztos már korábban is hangsúlyozta az egyik közösségi oldalán, hogy az uniós álláspont már az első napon "tisztán és átláthatóan" rögzítette, hogy a határkérdések, és állampolgári jogok esetében milyen feltételeknek kell megfelelnie az Egyesült Királyságnak a további együttműködés érdekében, és ezek nem alku tárgyai.

Brexit
Brüsszel

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.