Ugrás a tartalomra

Újabb egyszeri juttatást kapnak a nyugdíjasok

2023.09.08
13:52
2023.09.08
17:52
Forrás
Pannon RTV
Szerdától olcsóbb lesz a tej, a krumpli és a mosogatószer is. Több alaptermék ára is csökken Szerbiában - jelentette be az államfő.

A szerb parlament a napokban fogadta el azt a költségvetés módosítást, amelynek köszönhetően a nyugdíjak októbertől 5,5 százalékkal növekednek. Aleksandar Vučić sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ezen felül minden szerbiai nyugdíjas 20 ezer dináros egyszeri támogatást kap az országtól.

„A nyugdíjasok november 25-e és december 5-e között további 20 ezer dinárt kapnak. El kell mondanom, hogy csaknem egymillió gyereket jelentett be 620 ezer anya és gyermekét egyedül nevelő apa 10 ezer dinárra, 805 ezer nyugdíjas igényelt nyugdíjas kártyát. Kihasználnám az alkalmat, hogy megkérjem a nyugdíjasokat Szerbia minden szegletéből, a falvakból, a kisvárosokból, a városokból, hogy kérjék a nyugdíjas kártyát, nagy előnyükre szolgál majd."

Sikerült megállapodni a kereskedőkkel, több alaptermék ára is csökken a szerbiai boltokban - jelentette be az államfő. Aleksandar Vučić a sajtótájékoztatón egy bevásárlókosárból emelte ki azokat az árucikkeket, melyeket szerdától olcsóbban lehet megvásárolni. A boltokban „Bolja cena", vagyis „Jobb ár" felirat hirdeti majd a kedvezőbb árú termékeket.

„Itt olyan termékek találhatók, amelyeket a Bolja cena - Jobb ár logóval jelölnek majd. Jövő szerdától láthatják majd a boltokban, minden kereskedelmi lánc kínálatában megtalálják ezeket a termékeket. 20 termék, közöttük alaptermékek is megtalálhatók."

Az új árak a következők:

1 kilogramm krumpli: 60 dinár, 10 dekagramm kávé: 89 dinár, 1 liter joghurt: 134 dinár, 1 kilogramm párizsi felvágott: 259 dinár, 2 liter almaszörp: 80 dinár, 10 dekagramm ételízesítő: 50 dinár, babasampon: 70 dinár, 1 liter tartós tej: 95 dinár, 1 liter mosogatószer: 70 dinár, spagettitészta: 50 dinár.

A sajtótájékoztatón Koszovóról is szó esett. Vučić szerint az, hogy a helyi rendőrök megszállták az egyik ottani gyárat, az nem volt más, mint erőfitogtatás, a prištinai vezetés azt képzeli, hogy az erejének nincs határa, és azt csinálhat, amit csak akar. A Belgrád-Priština párbeszéd újabb fordulója jövő csütörtökön esedékes. Vučić az ellenzék által követelt rendkívüli választásokkal kapcsolatban azt mondta, az ENSZ Közgyűlésének ülését követően tárgyalásokat folytat majd minden párttal, mérlegeli a kéréseket, a követeléseket, és a hatalmi pártokat ért fenyegetéseket is, majd döntést hoz.

nyugdíjas
egyszeri támogatás
alapélelmiszerek

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.