Ugrás a tartalomra

Újabb országjelentés Szerbiáról (videó)

2016.11.09
15:15
Nagy előrelépést ért el Szerbia az első négy európai uniós csatlakozási fejezet megnyitásával, beleértve a jogállamiságra és a Koszovóval való párbeszédre vonatkozó részleteket - jelentette ki Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési és szomszédságpolitikai biztosa
Nagy előrelépést ért el Szerbia az első négy európai uniós csatlakozási fejezet megnyitásával, beleértve a jogállamiságra és a Koszovóval való párbeszédre vonatkozó részleteket - jelentette ki Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési és szomszédságpolitikai biztosa. Hahn az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentését mutatta be. Kiemelte Szerbia nyugat-balkáni térségben és a menekültválság kezelésében betöltött szerepét. Hozzátette, hogy a térségnek számos nehézséggel kell szembenéznie, mint a munkanélküliség és a fiatalok elvándorlása, így nagyobb figyelmet kell fordítani a gazdasági fejlődésre. Külön kiemelte a kisebbségi jogok tiszteletben tartását. Mint mondta, ezek fontos részét képezik a csatlakozási tárgyalások folytatásának, és nem elég ezzel kapcsolatban törvényeket elfogadni, hanem alkalmazni is kell azokat.



Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési és szomszédságpolitikai biztosa: „Szerbia előrelépést ért el az első négy európai uniós csatlakozási fejezet megnyitásával, beleértve a jogállamisággal és a Koszovóval való viszonyának javításával kapcsolatos sikereket is. E két terület fontos részét képezi a csatlakozási tárgyalások folytatásának. Szerbia érintett a menekültválságban is, annak kapcsán eddig is konstruktív volt és aktív szerepet vállalt. A gazdasági reformok pedig eredményeket hoztak.”
EU
Európai Bizottság
országjelentés
fejezetek
szerb kormányfő

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.