Ugrás a tartalomra

Újvidéken zökkenőmentes volt az elnökválasztás (videó)

2017.04.02
15:50
Újvidéken a reggeli és a kora délutáni órákban sem észleltek nagyobb szabálytalanságokat a szavazóhelyeken
Újvidéken a reggeli és a kora délutáni órákban sem észleltek nagyobb szabálytalanságokat a szavazóhelyeken. Délelőtt a polgárok több mint húsz százaléka járult az urnák elé a tartományi székvárosban. A délelőtti és a kora délutáni órákban is problémamentesen, incidensek nélkül zajlott a szavazás Újvidéken. A polgárok magas részvételi arányra számítanak. „Igen, szavaztam és azt gondolom, fontos lenne valami változás az államunkban, hogy ne így legyen tovább.” „Fontos az embereknek kihasználniuk a polgári jogukat és olyan elnököt megválasztani, akit ők szeretnének maguknak. Nagy részvételre számítok.” „Szerintem nagy lesz a részvétel. Tíz ember közül, akit megkérdeztem, kilencen mondták azt, hogy szavazni fognak.”



„Ez a legfontosabb, hogy szavazzanak tisztességesen és a legjobb győzzön.” A szavazóhelyeken a délutáni és a kora esti órákban számítanak nagyobb tömegekre. Ljiljana Belić Zdravić, a 178-as szavazóhely elnöke, Újvidék: „Ez a legnagyobb szavazóhely Újvidéken. Több mint kétezer polgár szavaz itt és a délutáni órákban nagyobb tömegekre számítunk.” Újvidéken összesen 326 272 szavazásra jogosult állampolgár van, akik 197 kijelölt szavazóhelyen adhatják le voksukat az elnökjelöltekre.
Újvidék
elnökválasztás
részvétel

Most

11:06, Frissítve: 12:21

Felújult a kispiaci művelődési ház

Az átadáson jelen volt Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és delegációja, akik ezt megelőzően Martonosra és Magyarkanizsára is ellátogattak.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.