Ugrás a tartalomra

Uniós intézmények Szerbia csatlakozási folyamatában (videó)

2016.09.23
16:34
Uniós intézmények Szerbia csatlakozási folyamatában néven tartottak ma konzultációt a vajdasági képviselők számára Újvidéken, a Tartományi Képviselőházban
Uniós intézmények Szerbia csatlakozási folyamatában néven tartottak ma konzultációt a vajdasági képviselők számára Újvidéken, a Tartományi Képviselőházban. A szeminárium a németországi Konrad Adenauer Alapítvány közreműködésével került megszervezésre. Legfőbb célja javítani és szabályozni a parlament és a képviselők intézményi és törvényhozási kapacitását az európai integrációs folyamatban.       A konzultáción az EU legfontosabb és legjelentősebb intézményeiről, valamint Szerbia EU-s csatlakozási folyamatának fejezeteit érintő kérdésekről folytattak párbeszédet a résztvevők. Az eseményen Tanja Miščević, Szerbia uniós tárgyalócsoportjának vezetője is részt vett. „A fejezetek nehézségéről, illetve melyek a legnehezebb, legdrágább és időbelileg legigényesebb fejezetek. A civil társadalom szerepéről és feladatáról, főleg helyi szinteken. A régiónk Európában való elhelyezkedését érintő kérdésekről és magát a régiót érintő kérdésekről. Valamint a szomszédos EU-s országokat érintő bilaterális kérdésekről és a csatlakozási folyamatban való szerepkörről beszélgettünk.”



Norbert Beckmann-Dierkes, a Konrad Adenauer Alapítvány igazgatója szerint a csatlakozási folyamatnak nemcsak technikai aspektusai vannak, ezért fontos párbeszédet folytatni az integrációt érintő témákról. „Láthattuk, hogy az információk és a tárgyalások az EU-s tagság felé vezető úton mennyire fontosak. Mélyen lenyűgözött az esemény. Komoly, érdekes és élettel teli párbeszédet folytattunk komoly és részletes témákról egy nagyon jól felkészült közönséggel a parlamentben. Ez a demokrácia. Ezt láthattuk, és nagyon örülök, hogy ma itt lehetek.” A konzultáció egy tervezett konferenciasorozat első részeként került megszervezésre. Az esemény moderátora Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke volt.
Konrad Adenauer Alapítvány

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.