Ugrás a tartalomra

Útblokád a szerb árubevitelt tiltó koszovói szabályozás miatt

2023.06.20
19:07
Forrás
Szerbiai RTV
Az adminisztrációs pont felé vezető utat zárták le.

Elzárták a közutat a koszovói rendszámú kamionok és autóbuszok előtt a helyiek a Kuršumlija mellett lévő Rudare településen, amely a merdarei adminisztrációs pont felé vezet. A blokádot a szerb árubevitelt tiltó koszovói szabályozás miatt állították fel. Merdare mellett a jarinjei és a brnjaki határátkelő is blokád alatt áll.

Mindeközben Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökre rendkívüli találkozóra hívta Aleksandar Vučićot és Albin Kurtit. A szerb elnök a mai palicsi szerb-magyar stratégiai tanács első ülése után azt nyilatkozta, addig nem megy Brüsszelbe, amíg a elfogott szerbeket nem engedik szabadon, valamint amíg a koszovói különleges erők nem hagyják el Észak-Koszovót. Brüsszelből még nem érkezett hivatalos megerősítés arról, hogy a koszovói kormányfő korábban elfogadta volna a meghívást.

útblokád

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.