Ugrás a tartalomra

„Vajdaságban egy olyan kulturális autonómia valósult meg, amely a Kárpát-medencében zászlóshajó”

2023.07.20
14:17
2023.07.20
16:23
Forrás
Pannon RTV
Szili Katalin magyar miniszterelnöki főtanácsadó nyilatkozott a Pannon RTV-nek.

A Magyar Nemzeti Tanács, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség égisze alatt Vajdaságban egy olyan kulturális autonómia valósult meg, amely a Kárpát-medencében zászlóshajó – nyilatkozta Szili Katalin magyar miniszterelnöki főtanácsadó. Szavai szerint a Vajdaságban megvalósult autonómia mindenképpen példaértékűnek számít. Nagyon jó lenne, ha például Felvidéken, vagy éppen Erdélyben hasonlóra lenne példa – szögezte le.

Szili Katalin, miniszterelnöki főtanácsadó, Magyarország: „Ennek számos eleme bizonyíték: a Magyar Nemzeti Tanács léte, a nemzeti tanács működése kapcsán nemcsak a magyar, hanem az összes többi, 13 nemzeti kisebbség rendelkezik önálló nemzeti tanáccsal, ezek önálló finanszírozással rendelkeznek az oktatás, a média a kultúra területén, ez pedig a kiterjedt kulturális jogokat jelenti. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a vajdasági működésről.”

Szili Katalin

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.