Ugrás a tartalomra

Vajdasági hősök emlékére állítottak emlékművet Norvégiában

2017.06.22
13:10
A Vajdasági Képviselőház küldöttsége többnapos látogatáson tartózkodik Norvégiában
A Vajdasági Képviselőház küldöttsége többnapos látogatáson tartózkodik Norvégiában. Az elesett hadifoglyok emlékére szervezett rendezvényen ma Pásztor István tartományi házelnök megkoszorúzta a beisfjordi fogolytábor újonnan avatott emlékművét. Fauske2 75 évvel ezelőtt Nordland fogolytáboraiban az akkori Jugoszlávia számos polgára vesztette életét, többek között melencei származásúak is. A 28 melencei háborús hős emlékére Fauske városában állítottak emlékművet. A megemlékezés alkalmával a melencei helyi közösség elnöke és Fauske város polgármestere megerősítették 40 éves testvérvárosi kapcsolatukat. (Tanjug) Fauske3

Vajdasági küldöttség Norvégiában

2017.06.21.

A Vajdasági Képviselőház küldöttsége Nagykikinda és Niš városi képviselőivel együtt többnapos norvégiai látogatáson tartózkodik, ahol részt vesznek a Norvégiában elesett hadifoglyok emlékére szervezett rendezvényen. 75 évvel ezelőtt Nordland fogolytáboraiban az akkori Jugoszlávia számos polgára vesztette életét, többek között nagykikindai és melencei származásúak is. pasztor istvan norvegia A háború után Nagykikinda és a norvégiai Narvik barátsági egyezményt írt alá, melyet most, 66 év múltával újra kézjegyével látott el Bosiljka Srdić, Nagykikinda alpolgármestere, valamint Narvik polgármestere, Rune Edvardsen. Pásztor István, a vajdasági házelnök elégedettségét fejezte ki a két város, illetve régió közötti együttműködés folytatásáért. Külön kiemelte annak a jelentőségét, hogy új tartalmakkal gazdagítják, és egyre hangsúlyosabb a fiatalok közötti együttműködés, ami a kapcsolatok tartósságát szavatolja.
Pásztor István
Nagykikinda
Norvégia
Narvik
barátsági egyezmény
hadifoglyok

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.