Ugrás a tartalomra

A vajdasági magyarok többsége otthon képzeli el a jövőjét, nagy az érdeklődés a pályázatok iránt

2024.04.26
17:01
2024.04.26
20:56
Forrás
Pannon RTV
Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel való találkozójáról nyilatkozott Dr. Pásztor Bálint a Pannon RTV-nek.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke megköszönte Magyarország Kormányának támogatását a kiemelt programok megvalósítása kapcsán, és beszámolt a kormányalakítási tárgyalásaikról is. Emellett ismertette a június 2-ai önkormányzati választásokkal kapcsolatos célokat és elmondta azt is, hogy a magyarországi európai parlamenti választások eredményessége érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek majd. Orbán és Pásztor a gazdaságfejlesztési program folytatásáról és a határátjárhatóság megkönnyítése szükségességéről is egyeztetett.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VMSZ: „Fontosnak tartottam elmondani, hogy az elmúlt közel fél évben milyen munka jellemezte a Vajdasági Magyar Szövetséget, illetve mik a terveink a közeljövőre vonatkozóan. A gazdaságfejlesztéssel kapcsolatban november 10-én, amikor legutóbb találkoztam a miniszterelnök úrral, akkor arra kértem, hogy a Prosperitati Alapítvány írhasson ki újabb pályázatokat. Ez meg is történt és arról tájékoztattam Orbán Viktort, az bizonyosodott be, hogy a vajdasági magyar közösség túlnyomó többsége otthon képzeli el a jövőjét, hiszen túljelentkezés lépett fel a házvásárlási, a mezőgazdasági és a gazdasági pályázaton is. Ez azt jelenti, hogy nagyon sokan pályáztak és arra kértem, hogy amikor Magyarország gazdasági mutatói, illetve a háború árnyékában tapasztalt gazdasági folyamatok lehetővé teszik, akkor tudjuk bővíteni azt a keretösszeget, amelyről november 10-én megállapodtunk és amely már rendelkezésre is áll. Valamint, hogy írhassunk ki új pályázatokat a közeljövőben, elsősorban a fiatal kezdővállalkozók számára.”

Dr. Pásztor Bálint
Orbán Viktor
Prosperitati

Most

19:37, Frissítve: 19:51

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.