Ugrás a tartalomra

Vállaljanak a fiatalok nagyobb közéleti szerepet!

2020.06.13
20:18
2020.06.28
09:24
Forrás
Pannon RTV
Az aktív közéleti szerepvállalásra és a politikában való részvételre buzdítja a vajdasági fiatalokat is a Fidelitas.

Egyebek mellett ez volt a témája annak a kerekasztal beszélgetésnek, amelyen a VMSZ Ifjúsági Fórumának tagjai is részt vettek.

A Fidelitas elsődleges célja a határon túli magyarokkal és magyar fiatalokkal való kapcsolattartás - fogalmazott Illés Boglárka az eseményen. A Fidelitas elnöke a szülőföldön való boldogulás fontosságáról is beszélt: „Azért jöttünk most Vajdaságba, bár már a múlt hétvégén is itt volt egy nagyobb csapat a részünkről, hogy buzdítsuk a fiatalokat, az aktív közéleti szerepvállalásra, a politikában való részvételre, hiszen a politika szó az nem jelent mást, mint a közösségért való tenni akarást és a közösségért végzett cselekvést. Fontosnak tartjuk, hogy a szülőföldön maradás megteremtését, ezt elő szeretnénk segíteni. Legyenek olyan fiatalok, akik emellett kiállnak és lehetőséget megtalálják, felismerik és élnek is vele.”
 

Sikeresen működik a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma - mondta Dr. Pásztor Bálint. A VMSZ alelnöke hozzátette, hogy felnőtt egy új generáció, amely tettre kész és a közösségük szolgálatába szeretnék állítani energiájukat és tudásukat.

Dr. Pásztor Bálint, alelnök, VMSZ: „Ez visszaköszön a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltlistáiból is. Önkormányzati, tartományi és köztársasági listáinkon is bőven vannak fiatalok és nem valahol a középmezőnyben, vagy a futottak még kategóriában, hanem az élmezőnyben. Biztos vagyok abban, hogy soha korábban annyi fiatal politikus a Vajdasági Magyar Szövetség színeiben nem jutott szóhoz, mint amennyien szóhoz fognak jutni, vagy hát képletesen mondtam ezt, mandátumhoz fognak jutni a választásokat követően.”

A politikus hozzátette, hogy a Fidelitas és a VMSZ Ifjúsági Fóruma között nagyon jó az együttműködés. Ez pedig nemzetpolitikai és szakmai kérdésekben, illetve segítségnyújtásban is megnyilvánul.     

Fidelitas
Vajdaság
politika
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.