Ugrás a tartalomra

Valószínűleg nem indul újra az elnöki mandátumért Aleksandar Vučić

2017.12.23
12:15
Forrás
Szerbiai RTV
A tervei szerint 2022-ig felkészíti Szerbiát az EU-csatlakozásra.

Elnöki mandátuma végéig, vagyis 2022-ig Aleksandar Vučić azt tervezi, hogy befejezi azokat a tennivalókat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy Szerbia belépjen az Európai Unióba. Ha ezt sikerül elérnie, akkor minden valószínűség szerint nem indul a második mandátumért - írja a Bloomberg. Vučić az amerikai hírügynökségnek elmondta, április elejéig nyilvánosságra hozzák a koszovói kérdés megoldásainak javaslatát. Az Oroszország elleni szankciók kapcsán kijelentette, amíg ő lesz az elnök, addig Szerbia biztosan nem támogatja ezeket, de azt nem garantálhatja, ami majd az államfői mandátuma lejárta után történik.

Aleksandar Vučić
elnök
mandátum
EU-csatlakozás

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.