Ugrás a tartalomra

Várhelyi Olivér: A EU-bővítésnél az akarat és az eredmény a fontos

2023.08.31
15:54
Forrás
Tanjug
Charles Michel kijelentésére reagált.

Üdvözlendő Charles Michel, az Európai Tanács elnökének bejelentése az Európai Unió 2030-as esetleges bővítéséről, de nem a dátumok, hanem az akarat és az eredmények a fontosak - jelentette ki Toledóban Várhelyi Olivér, az Európai Unió bővítési biztosa. Michel kijelentését, miszerint az Európai Uniónak 2030-ra készen kell állnia a bővítésre, beleértve a nyugat-balkáni országokat is, Várhelyi elmondta, az Európai Bizottság mindig készen áll arra, hogy javaslatot terjesszen elő ennek előmozdítása érdekében. Várhelyi úgy gondolja, a bővítés nem dátum kérdése, hanem az EU, de a nyugat-balkáni partnerországok, a tagjelöltek akaratának és az előfeltételek teljesítésének kérdése is – nyilatkozta a bővítési biztos.

Várhelyi Olivér
EU-bővítés

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.