Ugrás a tartalomra

Várhelyi Olivér: A Nyugat-Balkánt integrálni kell az EU-ba

2024.02.29
12:18
Forrás
tanjug
A Nyugat-Balkánt integrálni kell az Európai Unióba, és az EU a tagság minden előnyét kell, hogy biztosítsa számukra - jelentette ki Várhelyi Olivér a tiranai csúcstalálkozón.

A növekedési terv ösztönző jellegű, megvalósítására még van idő, a régiónak fontos az előrehaladás, hogy véghez vigye a megkezdett reformokat - tette hozzá az uniós bővítési biztos. Muszáj alkalmazni az EU szabályait, és az európai piac részévé válhat a térség a csatlakozás előtt - húzta alá Várhelyi Olivér.

Várhelyi Olivér
Európai Unió
Nyugat-Balkán
csatlakozás

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.