Ugrás a tartalomra

Vasárnap 10 amerikai városban megkezdik az illegális migránsok kitoloncolását

2019.07.13
01:07
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Donald Trump amerikai elnök pénteken újságíróknak megerősítette, hogy vasárnap legalább 10 amerikai városban megkezdik az illegális migránsok kitoloncolását.

Az illegális migránsok - vagy legalábbis egy részük - begyűjtése vasárnap kezdődik meg és több napon keresztül tart. A letartóztatottakat kitoloncolásuk előtt gyűjtőközpontokban - vagy helyhiány miatt esetleg szállodákban - helyezik el. Amerikai sajtóinformációk szerint a családokat lehetőség szerint együtt helyezik el, ám előfordulhat, hogy a kiskorú gyermekekre külön központokban vigyáznak majd.

Az akciók során elsősorban mintegy kétezer olyan illegális migránst keresnek, akiknek a kitoloncolását már korábban elrendelték, de a bírósági felszólítás ellenére sem hagyták el az országot.

Az Egyesült Államokban becslések szerint jelenleg mintegy 12 millió illegális bevándorló tartózkodik. Többségük Mexikóból vagy más közép-amerikai országokból érkezett.

amerikai
migráns
kitoloncolás
Donald Trump

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.