Ugrás a tartalomra

Vasútfejlesztésről Szabadkán

2023.03.01
19:39
Forrás
Facebook
Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke Goran Vesić szerb építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési miniszterrel és a vasútépítéshez kapcsolódó szervezetek képviselőivel tárgyalt Szabadkán.

Az eseményen Kern Imre alpolgármester is részt vett.

A VMSZ küldöttsége legutóbb január 16-án járt a tárcavezetőnél Belgrádban, amikor számos út- és vasútfejlesztési projektet, határátkelési problémát tekintettek át.

A mai találkozó kapcsán közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint azt írta, a Szabadka-Szeged és a Belgrád-Budapest, később pedig a Szabadka-Baja vasútfejlesztések a várost ugyanolyan regionális központtá fogják emelni, mint amilyen az 1870-es évektől volt.

A bejegyzésben az áll, a két fővárost összekötő vasútvonal kiépítése során azonban hatalmas kihívásokkal kell szembenéznünk. Ezt Újvidéken és számos más városban már megtapasztalták. Ma arról beszélgettünk, milyen alternatív megoldások eredményezhetik azt, hogy a szabadkaiak és környékbeliek élete, a lehető legzökkenőmentesebb legyen, ebben a fázisban is - írja a VMSZ-es politikus.

Hozzátette, konkrét javaslataik vannak, amelyekkel orvosolni fogják a közúti közlekedésben ideiglenesen kialakuló gondokat.

vasútfejlesztés
Szabadka
Dr. Pásztor Bálint
Goran Vesić

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.