Ugrás a tartalomra

Véget ért a konferencia Európa jövőjéről

2022.04.30
21:30
Forrás
Euronews
Egy évig tartott, és több ezer európai polgárt vontak be.

Az uniós intézmények, illetve az EU 27 tagállamának képviselői az Európai Parlament strasbourgi épületében fogadták a különböző területekre vonatkozó reformok végső ajánlásait. Sok küldött szerint az Európa jövőjéről szóló konferencia új fejezetet nyit Európa demokráciájában. A konferencia egyik vezetője, Guy Verhofstadt belga EP-képviselő azt mondta, meg kell reformálni az uniós döntéshozatalt. Az egyik fő javaslat, hogy meg kell szüntetni a vétójogot, mert jelenleg a döntések meghozatalához egyhangú szavazás szükséges, és ezért az EU túl keveset és túl későn cselekszik.

Néhány javaslat elfogadásához az európai szerződések módosítására lenne szükség. Az Európai Bizottság közölte, hogy nagyon komolyan veszi a javaslatokat. Az Euronews összegzése szerint a végső ajánlásokat az Európa-napon, május 9-én adják át az EU vezetőinek.

EU
Guy Verhofstadt

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.