Ugrás a tartalomra

Verekedés tört ki a hongkongi parlamentben

2019.05.11
16:58
Forrás
MTI
Az ellenzéki demokrata és a kormánypárti képviselők estek egymásnak.

Legkevesebb négyen megsérültek. Az egyik honatyát leteperték a padlóra, őt később hordágyon szállították el, egy másiknak a karját kellett bekötni, női képviselőtársuk pedig a fejére mért erős ütés után szédülésre és rosszullétre panaszkodott.

A helyi műsorszolgáltató értesülései szerint a vita abból indult ki, hogy két bizottság tagjai ugyanabban a teremben akartak ülésezni, a Reuters hírügynökség a valódi okot azonban a nemrég benyújtott törvénytervezet keltette feszültségekben látja. Eszerint Hongkong kiadhatná a politikai menekülteket Kínának.

Ettől a változástól sokan azért tartanak, mert úgy vélik, Peking könnyen a politikai aktivisták ellehetetlenítésének eszközeként használná a kiadatási lehetőséget. Jogvédők szerint a Kínának kiadott szökevények kényszervallatás, illetve önkényes fogva tartás áldozatává válhatnának. A tervezet benyújtása óta több tüntetést is tartottak Hongkongban, már április végén több ezren vonultak az utcára.

Hongkong

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.