Ugrás a tartalomra

Visszatérhet a magyar nagykövet Hágába

2017.09.30
12:51
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
Szombaton visszatérhet a magyar nagykövet Hágába, ugyanis lezárták a konfliktust a holland miniszterelnökkel – mondta Orbán Viktor magyar kormányfő újságíróknak pénteken Tallinban.

„A miniszterelnökök észtországi megbeszélésének megfelelően Magyarország helyreállítja nagyköveti szintű jelenlétét Hollandiában” – erősítette meg az információt Szijjártó Péter az MTI-nek. A külügyminiszter közölte: arra utasította a hágai magyar nagykövetet, hogy szombaton térjen vissza állomáshelyére. „Hollandia fontos partnere Magyarországnak, a két ország közötti együttműködés hatékony, ebbe a kapcsolatba azonban semmiképpen sem fér bele a másik ország és a terroristák közötti párhuzam” – emlékeztetett Szijjártó Péter. Hozzátette: „örülünk annak, hogy ezt a holland kormány is belátta”. 

magyar nagykövet
Hága
Orbán Viktor
magyar miniszterelnök
Szijjártó Péter
külügyminiszter

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.