Ugrás a tartalomra

A VMDK módosítaná a Tartományi Képviselőház ügyrendjét

2017.06.07
13:12
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint szükség van a Tartományi Képviselőház ügyrendjének módosítására, mert a jelenlegi rendelkezések korlátozott nyelvhasználatot engedélyeznek
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint szükség van a Tartományi Képviselőház ügyrendjének módosítására, mert a jelenlegi rendelkezések korlátozott nyelvhasználatot engedélyeznek. A képviselőknek ugyan joguk van az ülés során szóbeli felszólalásra, valamint az írásbeli beadványok átadására kisebbségi nyelveken, de kisebbségi nyelven külön képviselői kérelem alapján csak az ülés összehívását és a napirendi pontok megnevezését kaphatják el. A VMDK közleménye szerint a képviselőház ügyrendje nem látja elő, hogy írásos formában kisebbségi nyelven hozzá lehessen férni a napirenden szereplő anyagokhoz. A párt tartományi képviselője, Csonka Áron javaslatot nyújtott be, hogy a következő parlamenti ülésén napirenden szerepeljen a kérdéses szakaszok módosítása.
módosítás
VMDK
tartományi képviselőház
Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
ügyrend

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.