Ugrás a tartalomra

A VMSZ elnökével is találkozott Amerika belgrádi nagykövete (videó)

2017.05.12
15:55
Jól szervezett a vajdasági magyar érdekképviselet - nyilatkozta az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete
Jól szervezett a vajdasági magyar érdekképviselet - nyilatkozta az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete. Kyle Scott kétnapos szabadkai látogatása során többek között találkozott Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével is. Kyle Scott amerikai nagykövet ellátogatott a szabadkai Városházára is. Az önkormányzat nevében Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke fogadta. Usa nagykovet 2-S A diplomatát ezután Pásztor István elnök fogadta a VMSZ székházában. A nagykövet magyarul is nyilatkozott a sajtónak. Kyle Scott, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete: „Azt hiszem, hogy a szabadkai és vajdasági magyarság szerencsés, hogy ilyen szervezett emberek dolgoznak az érdekeikért.” usa nagykovet szabadka Kyle Scott hozzátette, azért érkezett Szabadkára, hogy jobban megismerkedjen a térség helyzetével. „Nagyon érdekes tárgyalásunk volt a térségben élő magyarok lehetőségeiről, a problémáiról. Ugyanakkor beszéltünk a magyarok és szerb kormány együttműködéséről, valamint a másik oldalról a magyar kormánnyal való együttműködésről.” pasztor istvan szabadka Főleg a vajdasági magyar közösség helyzetéről beszéltek a találkozó során a nagykövettel. Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Beszéltem arról az erőfeszítésről, amit folyamatosan teszünk annak érdekében, hogy azok, akik úgy döntetnek, hogy itt maradnak, itt tudjanak maradni, elsősorban a Prosperitati által nyújtott lehetőségekről. Beszéltem annak a fontosságáról is, hogy a vajdasági magyar közösség ma megbecsült részét képezi a szerb társadalomnak.”



A nemzeti és vallási közösségek helyzetének minél áthatóbb megismerése érdekében érkezett Szabadkára az amerikai nagykövet.
Szabadka
Pásztor István
Kyle Scott

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.