Ugrás a tartalomra

VMSZ: Fontos a belgrádi jelenlét (videó)

2014.02.19
11:46
A gazdaság, a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, a turizmus, a vajdasági magyarok által lakott területek infrastruktúrális fejlesztése - ezekről a témákról tartott sajtótájékoztatót a VMSZ óbecsei községi szervezete
A gazdaság, a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, a turizmus, a vajdasági magyarok által lakott területek infrastruktúrális fejlesztése - ezekről a témákról tartott sajtótájékoztatót a VMSZ óbecsei községi szervezete. A párt képviselői a választási programot ismertették. A Vajdasági Magyar Szövetség a bátran, de felelőséggel jelmondattal indul a választásokon. Programjukban többek között foglalkoznak a gazdasággal, a mezőgazdasággal, a feldogozóipar és a turizmus fejlesztésével, a magyarlakta térségek infrastruktúrális fejlesztésével - mondta Molnár Viktor, a VMSZ óbecsei elnöke. „A Vajdasági Magyar Szövetség politikájában a folyamatosságra törekszik. Minden alkalommal meg tudjuk fogalmazni a különböző témákban az álláspontunkat, de ugyanakkor a realitás talaján felelőséggel képviseljük a kissebségi érdekeket.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H40Fb31gXO0 A VMSZ tagjai szerint fontos a magyar érdekképviselet a köztársasági parlamentben. Fehér László, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelölt úgy véli, hogy a vajdasági kérdések megoldása miatt is elengedhetetlen a belgrádi jelenlét. „Nagyon fontos, hogy ott legyünk mi is, hallassuk a hangunkat és megpróbáljuk elérni azt, hogy Vajdaság olyan státuszt kapjon, hogy saját maga el tudja tartani saját magát és az itt megtermelt javak itt is maradjanak.” A március 16-i választásokra a VMSZ teljes, 250 főből álló listát állított. Az óbecsei községből 15 személy került a jelöltek közé.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.