Ugrás a tartalomra

VMSZ: a magyarok a magyarok pártján állnak

2022.03.01
13:18
2022.03.01
14:29
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ közleményben reagált Márki-Zay Péter videójára, amelyben a kárpátaljai magyarok szavazati jogáról is szólt. Háborúban a magyarok pártján állni azt jelenti, hogy nemzettársaik oldalán, segítve, befogadva, támogatva őket – írták.

A kárpátaljai magyarok oroszbarátok, akiknek pedig át kellett jönniük a határon, úgyis a Fidesz szavazói - egyebek mellett erről beszélt vasárnap közzétett videójában Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt. Véleménye szerint azoknak, akik a háború miatt kénytelenek voltak elhagyni az otthonukat, most legalább könnyebb lesz szavazniuk. Márki-Zay emellett Orbán Viktor magyar miniszterelnököt tette felelőssé a kialakult orosz–ukrán válságért, amiért szerinte Orbán akadályozta Ukrajna NATO-hoz való közeledését.

A Vajdasági Magyar Szövetség a videóra közleményben reagált:

Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt szerint a kárpátaljai magyarok, mint oroszpártiak, az ukrán határ közelében levő települések valamelyik elhagyatott házában, ott is a spájzban, kétszázasával bezsúfolódva vannak. Április 3-án onnan indítják akciójukat és leszavaznak a Fideszre.

A Vajdasági Magyar Szövetség szeretné Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt figyelmét felhívni egy másik lehetőségre. Mégpedig arra, hogy a magyarok a magyarok pártján állnak - írják közleményükben.

Kiemelik, hogy a háborúban a magyarok pártján állni azt jelenti, hogy nemzettársaik oldalán, segítve, befogadva, támogatva őket. Háborús országban élő magyarok esetében pedig egészen biztosan azt jelenti, hogy a saját maguk pártján állnak – ebben az esetben – nem orosz- vagy ukránpártiak, hanem magyarpártiak. Mi, vajdasági magyarok, tudjuk, hogy miről beszélünk.

Természetesen a globalista erők figurájának, aki most éppen a hat pártot egyesítő baloldal miniszterelnök-jelöltje, erről lövése sincs. Mégpedig azért, mert nincs benne érzés. Sem emberi, sem nemzeti. Persze tudjuk, hogy direkt ilyen figurákat keresnek a globalista erők, és csak az ilyen figurák állnak velük szóba. Ami ebből következik, az békében visszatetsző, de háborúban elképzelhetetlen, ők mégis megtették: Márki-Zay Péter és a hat párt, amelyik beállt mögé, nekiment a háborúból menekülni kényszerülő, otthonukat, életüket elhagyni kényszerülő magyaroknak. Nőknek és gyerekeknek. Feleségeknek, anyáknak. Ők volnának oroszpártiként a spájzban?!

Imádkozunk a kárpátaljai magyarokért, és velük együtt a mi szavazataink is ott lesznek április 3-án - írja közleményében a Vajdasági Magyar Szövetség.

Vajdasági Magyar Szövetség

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.