Ugrás a tartalomra

A VMSZ nem csatlakozik a Dačić vezette kormányhoz

2012.07.12
14:20
A Vajdasági Magyar Szövetség elfogadja Ivica Dačićnak, a Szerbiai Szocialista Párt vezetőjének meghívását, és tárgyal a kormányalakítással megbízott politikussal, de nem lesz tagja a kormánykoalíciónak – nyilatkozta a Politika című napilapnak Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti frakcióvezetője
A Vajdasági Magyar Szövetség elfogadja Ivica Dačićnak, a Szerbiai Szocialista Párt vezetőjének meghívását, és tárgyal a kormányalakítással megbízott politikussal, de nem lesz tagja a kormánykoalíciónak – nyilatkozta a Politika című napilapnak Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti frakcióvezetője. A VMSZ a Demokrata Párttal már korábban aláírt egy együttműködési szerződést, és nincs szándékában koalíciós partnert cserélni – tette hozzá a magyar képviselő. Pásztor Bálint a belgrádi újság internetes oldalán megjelent cikkben elmondta, hogy Dačićtyal még az előtt beszéltek, hogy a szocialista vezető megkapta volna a kormányalakítási megbízatást, és várható egy újabb megbeszélés is, miként azt korábban jelezték. „Ám ezt követően sem változik meg a helyzetünk és az álláspontunk” – hangsúlyozta a VMSZ-politikus. A VMSZ nem cseréli le koalíciós partnerét. A VMSZ és a DP együttműködése tartományi és helyi szinten már megvalósult, a magyar párt kész konstruktív ellenzékként tevékenykedni – mondta Pásztor Bálint. (Politika, Vajdasagma)
Politika
tárgyalás
Ivica Dačić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.