Ugrás a tartalomra

VMSZ: A vajdasági magyarság támogassa a Fidesz-KDNP listáját!

2019.04.09
07:37
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Az európai parlamenti választáson való részvételre és a Fidesz támogatására kéri a vajdasági magyar közösség tagjait a VMSZ - hangzott el a vajdasági magyar párt EP-kampányának topolyai állomásán.

A Magyar, nemzet, politika - 100 év magány után elnevezésű rendezvényen szó volt egyebek között Magyarország migránspolitikájáról és Szerbia és Magyarország kapcsolatáról is.

Az erős anyaország, a szerb-magyar kapcsolatok fejlődése, amelyben a VMSZ-nek is szerepe van, hatással van a vajdasági magyar közösség helyzetére is, az elmúlt időszakhoz képest most van a legjobb helyzetben az itteni közösség - hangzott el az eseményen. A közösség fejlődését a Topolyán történő beruházások is bizonyítják - mondta Kislinder Gábor, Topolya VMSZ-es polgármestere: „Mióta a Fidesz-KDNP van hatalmon és természetesen a VMSZ viszonya és viselkedése a két párt közötti együttműködésben is természetesen az anyaország, hogy támogat és hogy viszonyul, hogy támogat bennünket a Délvidéken, és milyen együttműködés van a két ország között, itt Szerbiára gondolok, akkor mindenképpen nem lehet más cél, mint ezt folytatni.”       
 

Jobb Vajdaságban magyarnak lenni, mint nem magyarnak lenni - fejtette ki előadásában Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője. Hozzátette, a gazdaságfejlesztési program, az óvodafejlesztések, a művelődési egyesületek támogatása vagy az ösztöndíjprogram mind olyan lehetőségek, amelyek a vajdasági magyar közösség számára elérhetőek: „Magyarország azért tud ilyen határon túli fejlesztéseket megvalósítani, ellentétben a korábbi kormányzatokkal, mert olyan gazdasági erőt képvisel, amely rendbe tette az államháztartását és versenyképessé vált Európán belül is. Ezzel számunkra, vajdasági magyarság számára véget ért a száz év magyar magány, számíthatunk az anyaországra, de ugyanakkor Szerbián belül is a magyar közösség megbecsültsége is teljesen más, mint néhány évvel ezelőtt.”

A topolyai előadáson szó esett Orbán Viktor magyar miniszterelnök bevándorláspolitikájáról is. Amikor 2015-ben elindult a migránsáradat, Magyarország és Orbán Viktor egyedül védelmezte a magyar érdekeket, az elmúlt egy-két évben pedig szövetségesek jelentek meg az európai porondon - emelte ki Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP képviselőcsoport köztársasági parlamenti frakcióvezetője: „Az Európai Unió jövője a tét, hiszen az a kérdés, hogy a nemzetek Európája vagy valamiféle európai egyesült államok koncepciója fog többségben lenni a választásokat követően. Mi az erős nemzetekben és az erős magyarságban hiszünk és azt szeretnénk, ha az elmúlt évekhez hasonlóan egyre többen azonosulnának Magyarország külpolitikájával a migránskérdésben és egyáltalán Európa jövőjére vonatkozóan.”

Pásztor Bálint hozzátette, a Fidesz EP-választási listáján szerepel a vajdasági magyar származású Deli Andor is, aki eddig is képviselte az itteni magyar közösség érdekeit. Mint mondta, ezért is fontos, hogy minél többen szavazzanak a Fidesz listájára a május 26-i EP-választáson.

EP-választás
Fidesz-KDNP
Topolya
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.