Ugrás a tartalomra

VMSZ - A választások eredménye évtizedekre meghatározhatja a vajdasági magyarok sorsát (videó)

2017.03.17
10:07
A választások eredménye évtizedekre meghatározhatja a vajdasági magyarok sorsát - hangzott el Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán
A választások eredménye évtizedekre meghatározhatja a vajdasági magyarok sorsát - hangzott el Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán. A felszólalók szerint Aleksandar Vučić személye teremt stabilitást, ami elengedhetetlen az ország gazdasági fejlődéséhez. Bár köztársasági elnököt választunk, a szavazási eredmény kihat a politika minden szintjére - hangzott el a fórumon. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Költségvetésünk az önkormányzat, a községünk működésére elég, viszont a fejlesztésekre egy nagyon kis összeget tudunk csak biztosítani. Az összes nagyobb fejlesztést, haladást, hogy így mondjam a községünkben azt a pályázatokon, amik a legnagyobb része a tartománytól és a köztársaságtól tudunk biztosítani.” Nyilas Mihály tartományi alelnök szerint vajdasági szinten az elmúlt 9 hónap alatt jobb kapcsolat alakult ki a VMSZ és a Szerb Haladó Párt között, mint más koalíciós partnerekkel az elmúlt 16 év alatt. Nyilas Mihály, tartományi alelnök, elnökségi tag, VMSZ: „Őszintén megbeszélhetjük a kormányban, mindazokat a kérdéseket, amelyek gondot okoznak, javaslatainkat meghallgatják, egyeztetjük azokat, elfogadják a nagy részét, és én azt hiszem, hogy egy sokkal másabb, emberi viszonyulás van egymással is meg magában a koalícióban.”



Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági parlamenti frakcióvezetője szerint a VMSZ és a haladók közötti koalíciós szerződés megvalósulása létérdeke a vajdasági magyarságnak. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Számos olyan kérdés van ebben a koalíciós szerződésben, amelyeket orvosolni szeretnénk, és az akkor lehetséges, hogy ha Vučić lesz a köztársasági elnök, hiszen a Haladó Párt az a párt, amellyel ezt a koalíciós szerződést aláírtuk, és amelynek köszönhetően a szerbiai kormány vállalta, hogy ezeket a gondokat megoldja, és ez nem csak ígéret, mert vannak eredmények.” A felszólalók egyetértettek abban, hogy a vajdasági magyarság érdeke a stabilitás, valamint az, hogy a koalíciós szerződésben foglaltak megvalósuljanak.
lakossági fórum
Zenta
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.