Ugrás a tartalomra

Voksoltak az elnökjelöltek (videó)

2017.04.02
20:19
Az államfőjelöltek többsége már a délelőtti órákban leadta szavazatát a saját választókörzetében
Az államfőjelöltek többsége már a délelőtti órákban leadta szavazatát a saját választókörzetében. Az államfőjelöltek közül Nenad Čanak már reggel 7 órakor leadta voksát Újvidéken, a 197-es szavazóhelyen, fia, Milan társaságában, aki most először élhetett szavazati jogával. Nenad Čanak, államfőjelölt: „A kampány nagyon nehéz volt, és remélem, hogy a lakosok szabadon kifejezhetik akaratukat a választóhelyeken.” Canak Aleksandar Popović elnökjelölt 7.30-kor szavazott Belgrádban. Ő egyedül érkezett a szavazóhelyre. Aleksandar Popovic Aleksandar Vučić államfőjelölt valamivel 8 óra után járult az urnák elé Újbelgrádban, lánya, Milica kíséretében. „Nem tudom, hogy számítsak-e arra, hogy nyerek az első körben. Az ember mindig remél. Egyszerűen reménykedünk a sikerben, a győzelemben, de a népen múlik, hogy elmondja, mit szeretne, mit gondol. Én a szerbiai emberek bármilyen akaratát elfogadom és elismerem” – nyilatkozta Aleksandar Vučić. Vucic Milan Stamatović jelölt feleségével és két lányával együtt ment szavazni 8 órakor a Zlatiborban lévő Golija településen. Milan S Saša Janković államfőjelölt Újbelgrádban adta le voksát 9 órakor, felesége és fia társaságában. „Visszavarázsoljuk a mosolyt a szerbiai emberek arcára, visszaadjuk a szerbiai emberek méltóságát, visszaadjuk a szerbiai intézmények tekintélyét, és ezek után, hosszú-hosszú idő után semmi sem lesz ugyanaz.”



Vuk Jeremić valamivel 9 óra után járult az urnák elé Belgrádban, Vračar egyik szavazóhelyén. A voksolásra felesége kísérte el. „Az a fontos, hogy megőrizzék a választási folyamat sértetlenségét, hogy minden egyes szavazatot tisztességesen átszámoljanak.” Jeremic Luka Maksimović, vagyis Ljubiša Preletačević Beli fél 10 körül a mladenovaci 14-es választókerületben adta le voksát. Ide is fehér öltözékben érkezett, egyedül. „Sok szerencsét kívánok minden jelöltnek. Adja Isten, hogy tisztességes játszma legyen. Utána majd meglátjuk. Győzzön a legjobb. De egyértelműen én vagyok a legjobb.” Jeloltek szavaznak-S 10 órakor szavazott Vojislav Šešelj a belgrádi Batajnicán, felesége és két fia is vele volt. „A mai választástól azt remélem, hogy bejutok a második körbe. Ebben az esetben a második körben egy heves összecsapás vár rám Aleksandar Vučićtyal.” Seselj Szintén 10 óra környékén voksolt Boško Obradović a čačaki tűzoltóotthonban kialakított szavazóhelyen. Családjával együtt, felesége és fia kíséretében érkezett. Obradovic Miroslav Parović elnökjelölt felesége és két gyermeke társaságában fél 11 körül voksolt az egyik újvidéki szavazóhelyen. „Nagy reményem, hogy egyes csoportosulások terve, akiket NATO-szerkezetűnek neveznek ebben az országban, nem fognak nyerni, és hogy ezen a napon, különösen a választás éjszakáján minden békésen zajlik majd.” Parovic Saša Radulović államfőjelölt valamivel 11 óra után szavazott a belgrádi Čukarica városrészben. Radulović egyedül érkezett a szavazóhelyre. „Öt sötét, Aleksandar Vučić által vezetett év van mögöttünk. Most önöknek lehetőségük van az új választáson ezt megváltoztatni. Az új választáson önök döntenek.” Radulovic Minden jelölt élt szavazati jogával. (fotó: Tanjug)
szavazás
elnökválasztás
elnökjelöltek
urna

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.