Ugrás a tartalomra

Vučević: nyugalom van, de bármikor robbanhat Koszovó

2023.05.28
14:43
2023.05.28
14:56
Forrás
Prva TV, RTS
A védelmi miniszter hangsúlyozta, fontos, hogy a szerbek békés módon fejezzék ki a nemtetszésüket az iránt, ami velük történik.

Reggel még nyugodt volt a helyzet Koszovóban, de bármikor robbanhat, annyira nagy a feszültség, különösen a szerbek körében, akiket Albin Kurti rezsimjének terrorista cselekményei veszélyeztetnek - fogalmazott Miloš Vučević. A védelmi miniszter és a Szerb Haladó Párt újonnan megválasztott elnöke hangsúlyozta, fontos, hogy a szerbek békés módon fejezzék ki a nemtetszésüket az iránt, ami velük történik, különösen a négy észak-koszovói községben, és a helyzet ne eszkalálódjon. Vučević szerint Kurti azon dolgozik, hogy etnikailag megtisztítsa Koszovót a szerbektől, és Szerbiát úgy vonja be a konfliktusba, hogy agresszorként tüntesse fel, ezért politikailag bölcsnek és figyelmesnek kell lennünk, miközben megvédjük a szerbeket Koszovóban.

A szerb katonaság nem beavatkozni akar, csupán minden forgatókönyvre felkészül - erősítette meg a védelmi tárca vezetője. Nem készülnek háborúra, de azt sem engedhetik meg, hogy csak nézik, ahogyan a koszovói szerbeket meggyilkolják - szögezte le a tárcavezető.

Miloš Vučević
Koszovó

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.