Ugrás a tartalomra

Vučević: Szerbia eddig sem adott el fegyvert Ukrajnának, és ezután sem fog

2023.04.12
10:53
Forrás
Szerbiai RTV
Miloš Vučević cáfolta a Reuters brit hírügynökség állítólagos információit arról, hogy Szerbia fegyvereket adott el vagy szándékozik eladni Ukrajnának.

Szerbia védelmi minisztere hangsúlyozta, hogy Szerbia sem az ukrán, sem az orosz félnek, de még a konfliktus közeli országoknak sem adott el fegyvert, és nem is tervezi. „Úgy tűnik, valakinek az a célja, hogy Szerbiát bevonja a háborús konfliktusba, amiben nem kíván részt venni” - nyilatkozta a Tanjugnak Miloš Vučević. Hozzátette, természetesen Szerbia szállít fegyvert olyan országoknak, amelyek távol vannak az összetűzéstől, és nincs hozzá semmi közük. Ezért fennáll annak a lehetősége, hogy ezek az országok juttatnak a Szerbiától vásárolt fegyverekből a háborús területekre is, de ez csak azt jelenti, hogy nem tartották tiszteletben a nemzetközi normákat és a szerződés feltételeit. A Reuters reggel tájékoztatott a Pentagon kiszivárgott dokumentumának tartalmáról, miszerint Szerbia beleegyezett, hogy fegyvert szállítson Kijevnek, vagy már el is küldte. A brit ügynökség azt is közölte, hogy a dokumentum „titkos” és „NOFORN” jelzéssel van ellátva, ami azt jelenti, hogy tilos megosztani a külföldi tájékoztatási szolgálatokkal és katonaságokkal.

Miloš Vučević
orosz-ukrán háború
fegyverek

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.