Ugrás a tartalomra

Vučić: Amerika Pristina mellett áll

2018.12.07
16:33
2018.12.07
18:35
Forrás
Tanjug
A szerb elnök a megbékélést sürgeti.

Ramus Haradinajnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy az Egyesült Államok az ő oldalukat pártolja, attól függetlenül, hogy Pristina mennyire sérti meg a nemzetközi jogot - mondta Aleksandar Vučić ma Kragujevacon. Hozzátette, katonai győzelem Amerika fölött lehetetlen, és nyilvánvaló, hogy az amerikaiak az albánok mögött állnak, nem csinálnak semmit a támogatásuk nélkül. A szerb elnök kifejtette, itt az ideje a megbékélésnek, hiszen a megbékélés a legfontosabb a régió jövője szempontjából.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Ezért kell nekünk a gyárak felé fordulnunk, ezért kell a jövő felé fordulnunk, hogy a gazdasággal győzzünk, okosan győzzünk, mert katonailag legyőzni Amerikát, vagy nem tudom én kit, ne tegyétek... Egyszer ezt megpróbáltuk és nem sikerült.”

Aleksandar Vučić
koszovói hadsereg
Amerika

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.