Ugrás a tartalomra

Vučić az Emírségekből: Milliárd dolláros szerződés, kedvező kamatlábon

2022.09.11
12:17
2022.09.11
17:24
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić hivatalos látogatáson tartózkodik a közel-keleti országban, ahova Mohammed bin Zájed sejk, az ország elnökének meghívására érkezett.

Egy milliárd dollár értékben írtak alá a felek szerződést kedvező kamatlábon, ezzel biztosítani tudják Szerbia fizetőképességét. Ez hatalmas támogatás Szerbiának, nehéz helyzetben mindig számíthatunk az Egyesült Arab Emírségekre - hangoztatta a szerb elnök. „Siniša Mali pénzügyminiszter aláírt egy nagyon fontos megállapodást, amelynek köszönhetően jelentős pénzt kapunk, egymilliárd dollárt, ami szinte lehetetlen ilyen kedvező kamattal.”

A tanácskozás középpontjában egyébként az energetikai, a katonai és a gazdasági együttműködés állt. Összesen 9 szerződést írtak alá a stratégiai partnerség jegyében. „Ezek a dolgok azok, amelyeket nem felejtünk el barátainknak, nem beszélve arról, hogy megkezdtük a jogrendszereink összekötését, amely egy mélyebb stratégiai partnerséget is mutat.”

A két vezető a fent említett témák mellett a geopolitikai helyzetről és a kétoldalú együttműködés jelentőségéről is megbeszélést folyatott. A szerb elnök egyébként még szombat este érkezett Abu Dhabiba. Vučićnak ez volt az első látogatása az új megbízatása során.

Szerbia egymilliárd dollárt kap az Egyesült Arab Emírségekkel kötött megállapodásnak köszönhetően, mindössze három százalékos kamattal - nyilatkozta a Pink Televíziónak Siniša Mali. A szerb pénzügyminiszter kiemelte, ez fontos hír a lakosoknak, mert ezzel tovább erősíthetjük államháztartásunkat. A három százalékos kamat pedig kedvezőnek számít, ugyanis a piaci kamatok 7-7,5 százalék között mozognak - magyarázta a politikus. Hozzátette, csak az alacsony kamattal több mint 40 millió dollárt takarít meg az ország. A szerződésnek köszönhetően továbbá Szerbia könnyebben tud reagálni az energiaválságra is - hangsúlyozta.

stratégiai partnerség
Egyesült Arab Emírségek
Mohammed bin Zájed

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.