Ugrás a tartalomra

Vučić azt teszi, amit a szerbiai polgárok akarnak

2022.10.06
14:18
2022.10.06
16:17
Forrás
Pannon RTV
Szerbia a polgárok akaratának megfelelő politikát fog folytatni - mondta Prágában Aleksandar Vučić.

Az Európai Politikai Közösség új kezdeményezésének első ülését tartják ma Prágában, amelyen 44 európai ország, EU-tagok és az unión kívüli országok kormányai vesznek részt.

Vučić újságírók előtt kijelentette, tiszta lelkiismerettel érkezett Prágába, és nem fél azoktól, akik Szerbiát fenyegetik az Oroszországot sújtó szankciók elmulasztása miatt, és az európai vezetők számára udvarias, felelősségteljes válaszokat ad. A szerb államfő horvát újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nem hibáztatja Horvátországot azért, hogy Szerbiába a jövőben nem érkezhet orosz nafta a horvát vezetéken keresztül.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nekünk fel kell majd találnunk magunkat más módon, magasabb árat kell majd fizetnünk, ebben nincs nagy filozófia. Ami a szankciók bevezetését vagy be nem vezetését illeti, megismétlem még egyszer, nem önök azok Horvátországból, sem önök, sem a vezetőségük, akik Szerbia politikáját vezetik. Szerbia politikáját Szerbia lakossága vezeti, a szabadon választott képviselőik által, mindazokkal szemben, akik azt képzelik, ráerőltethetik akaratukat Szerbiára. Tehát, én rendkívül büszke vagyok arra, hogy Szerbia szabad ország, a szabadság földje, és önállóan hozza meg döntéseit.”

Aleksandar Vučić
Prága
szankciók
Európai Politikai Közösség

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.