Ugrás a tartalomra

Vučić egynapos hivatalos látogatáson Düsseldorfban

2018.05.15
16:45
2018.05.15
17:21
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő részt vesz a Szerbia-Észak-Rajna-Vesztfália elnevezésű üzleti fórum megnyitóján, amelyen az ottani legfontosabb gazdasági szereplőkkel találkozhat.

A szerb államfő először Armin Laschettel, a tartomány kormányfőjével tárgyalt, majd annak gazdasági minisztere, Andreas Pinkwart fogadta.

Vučić ott lesz a Szerbia-Észak-Rajna-Vesztfália elnevezésű üzleti fórum megnyitóján, amelyen az ottani legfontosabb gazdasági szereplőkkel találkozhat. A rendezvényen 100 német vállalkozó és mintegy 50 vállalat képviseli a gazdaságilag igen erős tartományt. Főleg autóalkatrész-gyártó, vegyi, gépipari és telekommunikációs cégek jelennek meg. 

Szerbia és a német tartomány vezetője a jövőbeli szorosabb együttműködésről tárgyalt.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerbia: „Körülbelül 620 millió euró a kereskedelmi forgalmunk Észak-Rajna-Vesztfáliával. Hálás vagyok az Önök vezetőjének, hogy úgy gondolja, 835 millió euró fölé is mehetünk, amennyi a forgalmunk Bajorországgal.”

Düsseldorf
Aleksandar Vučić

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.