Ugrás a tartalomra

Vučić elmondta, mennyi lesz az átlagbér 2025-ben

2023.07.29
11:53
2023.07.29
12:00
Forrás
Pannon RTV
2025-re több mint ezer euró lesz az átlagbér Szerbiában - mondta a Prva szerb kereskedelmi televízió reggeli műsorában az államfő.

Aleksandar Vučić emlékeztetett arra, hogy 2010-ben 331 euró volt az átlagfizetés az országban, ez az összeg 13 év alatt 735 euróra emelkedett, és az év végére eléri a 840 eurót, míg 2024 végére 927 lesz.

A köztársasági elnök beszélt az interjúban a koszovói helyzetről is. Úgy fogalmazott: Albin Kurti pristinai kormányfő azt szeretné, ha Szerbia konfliktusba kerülne a NATO-val, de Belgrád mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a békét.

Vučić az ország politikájáról szólva elmondta: Szerbiát nem az amerikaiak irányítják. Aláhúzta: tiszteljük őket, mert egy szuperhatalomról beszélünk, ahogyan azok a kínaiak, az oroszok és az európaiak. Az államfő hangsúlyozta: Szerbia az európai úton halad, de ezt az országot a polgáraink kormányozzák képviselőiken keresztül. Ez így is lesz mindaddig, amíg ő lesz a köztársasági elnök, még legalább négy évig – mondta Vučić.

átlagbér

Most

07:48, Frissítve: 08:10

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.