Ugrás a tartalomra

Vučić: Ezzel a hitellel teljesen biztosított Szerbia fizetőképessége

2022.10.10
20:54
2022.10.10
21:44
Forrás
Szerbiai RTV
Egynapos szerbiai látogatásra érkezett Mohammed bin Zayed az Egyesült Arab Emírségek elnöke.

A magas rangú politikust Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök várta, majd négyszemközt tárgyaltak a felek. Immár több mint 20 találkozón van túl a két politikus, a legutóbbi Abu-Dzabiban volt szeptemberben.

Egymilliárd dolláros hitelt kapunk az Egyesült Arab Emírségektől, ami biztosítja Szerbia fizetőképességét - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő, miután Mohammed bin Zayeddel, az Arab Emírségek elnökével tárgyalt Belgrádban. A pénz a szerződés jóváhagyását követő napon már elérhető lesz - tette hozzá Vučić. Szerbia ebben a pillanatban kétmilliárd és kétszázmillió euróval rendelkezik. Ehhez jön hozzá még az egymilliárd dollár az Egyesült Arab Emírségektől, így az országunk likviditása teljesen biztosított - fogalmazott Szerbia államfője. Arra az újságírói kérdésre, hogy született-e megállapodás a kőolajellátásról, Vučić azt válaszolta, hogy erről egyelőre nem beszélhet, csak a hosszútávú tervekről. Az elkövetkező két évben ki kell építeni egy új vezetéket, és egy másik építését is meg kell kezdeni. Két évig még a horvát Janaf vezetéket veszi igénybe Szerbia - húzta alá Vučić.

A szerb sajtó emlékeztet, az hogy ilyen magas rangú emírségekbeli politikus érkezik az országba komoly jelentőséggel bír a jelenlegi geopolitikai helyzetben, ugyanis az Egyesült Arab Emírségek hetedik a világon a naftakészleteket tekintve. Belgrádból egyébként Zayed a hírek szerint egyenesen Moszkvába utazik, ahol egyeztet majd Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Egyesült Arab Emírségek

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.