Ugrás a tartalomra

Vučić a haladók elnökjelöltje (videó)

2017.02.14
18:16
Aleksandar Vučić miniszterelnököt jelöli a Szerb Haladó Párt Elnöksége a köztársasági elnöki posztért folyó versenyre, ezt pénteken vitatja meg a politikai tömörülés Főbizottsága
Aleksandar Vučić miniszterelnököt jelöli a Szerb Haladó Párt Elnöksége a köztársasági elnöki posztért folyó versenyre, ezt pénteken vitatja meg a politikai tömörülés Főbizottsága. Az SZHP a kedd délutáni elnökségi ülésén döntött erről. A politikai tömörülés ezt azzal magyarázta, hogy Szerbia politikai stabilitása a tét, ezért döntöttek egyhangúlag Vučić jelöltsége mellett - áll a haladók közleményében. Igor Mirović, aki a tartományi kormány elnöke jelenleg, érkezett meg elsőként a Szerb Haladó Párt kedd délutáni elnökségi ülésére. Maja Gojković, a köztársasági parlament elnöke és Zorana Mihajlović építésügyi és infrastruktúrafejlesztési miniszter, valamint a kabinet többi haladó párti tagjai is befutottak. Aleksandar Vučić miniszterelnök, egyben az SZHP elnöke utolsóként ért arra az ülésre, amit ő hívott össze. A felek arról egyeztettek, hogy ki induljon a Szerb Haladó Párt színeiben a tavaszi köztársasági elnökválasztáson. Bő egyórás megbeszélés után hivatalossá vált: az SZHP Aleksandar Vučić miniszterelnököt jelölte az államfői posztért folyó versenyre - közölte Nebojša Stefanović belügyminiszter, aki szintén az SZHP tagja. Az eseményt követően Vučić nem kívánta kommentálni a döntést, csak a következőt mondta. „Én mindig korrekt vagyok, és minden kérdésükre válaszolni szoktam, de most engedjék meg, hogy ne válaszoljak. A közlemény sokkal precízebb.”



Az SZHP közleményében azt írta: a párt első emberének, Aleksandar Vučićnak a politikai stabilitás megőrzése érdekében egyeztetnie kell Tomislav Nikolić jelenlegi köztársasági elnökkel. A többi kormánypárttal is tárgyalásokat kell folytatnia, hogy a haladók jelöltjét minél szélesebb körben elfogadják - áll a dokumentumban. A legnagyobb szerbiai politikai erő pénteken 17 óra 30 perctől Belgrádban a Szerb Haladó Párt Főbizottságának ülésen is megvitatja a döntést.
elnökjelölt
SZHP

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.