Ugrás a tartalomra

Vučić kiáll Ana Brnabić mellett (videó)

2017.06.20
21:57
Az új kormány számára a legfontosabb cél, hogy stabil többsége legyen a parlamentben - mondta Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV műsorának vendégeként
Az új kormány számára a legfontosabb cél, hogy stabil többsége legyen a parlamentben - mondta Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV műsorának vendégeként. Az államfő hangsúlyozta, fontos számára, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség még erősebb párttá váljon, mivel a feladatok megvalósításához erős koalíciós partnerekre van szüksége. Aleksandar Vučić kitért Ana Brnabić miniszterelnöki tisztségre való jelölésére. A szerb államfő elmondta, mindenben igyekszik a kormányalakító segítségére lenni. Az új kabinet előtt álló feladatokról is szót ejtett. „Elsőként, sikeresen be kell fejeznünk a hetedik felülvizsgálatot a Nemzetközi Valutalappal. Ez annyira nem könnyű, nem azt mondom, hogy túl nehéz, de nem könnyű. Ez fontos számunkra, az utolsó fázisba lépünk, döntéseket hozunk a fizetések és a nyugdíjak emeléséről. A Világbankkal úgy fejezzük be a teljes tárgyalást, mint egy kitűnő tanuló. A második nagy feladat számára, hogy megőrizze a pénzügyi fegyelmet. Nem történhet olyan, hogy a minisztériumok többet költenek mint korábban, ebben szüksége lesz Vujović miniszter segítségére, aki a kormány tagja lesz.”



Vučić hozzátette, Ana Brnabić kabinetjét önállóan állíthatja össze, azonban a kormányba csak a legjobb eredményeket produkálók kerülhetnek. Az államfő hangsúlyozta, szeretné, ha a Szerb Haladó Párt koalíciós partnerei is erősödnének, hiszen a modern és erős Szerbia létrehozásához erős szövetségesekre van szükség. „Az én kívánságom, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség is minél erősebb legyen. Ez az én kívánságom, és ezt az utódaimnak is el fogom mondani, amikor elmegyek. Úgy gondolom, hogy ez nagyon nagy jelentőségű.” Aleksandar Vučić a beszélgetés során elmondta, hogy rövid ideig még a Szerb Haladó Párt elnöke marad, azonban, hogy mikor és kinek adja át a párt vezetését, nem árulta el. Hozzátette, a legközelebbi munkatársai már tudják, hogy meddig marad a párt élén. (Szerbiai RTV, kép: Szerbiai RTV)
kormány
Aleksandar Vučić
Ana Brnabić
kormányfő
interjú

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.