Ugrás a tartalomra

Vučić: Modernizálni kellene a hadsereget, de nem a sorkatonaság visszaállításával

2017.02.01
03:40
Szerbia haderejének modernizálása erősebbé is tenné azt, azonban ez nem azt jelenti, hogy visszaállítjuk a sorkatonaságot - jelentette ki Aleksandar Vučić
Szerbia haderejének modernizálása erősebbé is tenné azt, azonban ez nem azt jelenti, hogy visszaállítjuk a sorkatonaságot - jelentette ki Aleksandar Vučić. Szerbia kormányfője hozzátette: a fejlesztésre nem azért van szükség, mert az országnak bármi nemű hadi törekvése lenne. A miniszterelnök elmondta: sokan szeretnék visszaállítani a sorkatonaságot, azonban ez nem reális. A hadsereget modernizálni kell, mert lenne rá forrás, azonban ez a sorkatonaság visszaállításával már nem lenne érvényes - tette hozzá Vučić. Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Jó az, hogy Szerbia hivatásos katonasággal rendelkezik. Ide több pénzt kell befektetni. Úgy vélem, hogy ezt meg is tesszük. Jobban fel lesznek szerelve, hogy minden pillanatban készen álljanak az ország védelmére. Nincs terjeszkedési szándékunk, ez nem is érdekel bennünket.”
hadsereg
sorkatonaság
modernizálás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.