Ugrás a tartalomra

Vučić: Négy uniós csatlakozási fejezet áll készen a megnyitásra

2019.11.19
14:11
2020.02.28
16:29
Forrás
Szerbiai RTV
Négy uniós csatlakozási fejezet áll készen a megnyitásra, és most minden Brüsszeltől függ – hangsúlyozta Aleksandar Vučić belgrádi sajtótájékoztatóján.

Szerbia államfője arra a kérdésre válaszolva, hogy mit vár Belgrád a közeljövőben az Európai Uniótól elmondta: az EU politikai döntésétől függ, hogy a négy kész fejezetből hányat és melyeket akarja megnyitni az év végéig. Korábbi bejelentések szerint a munkavállalók szabad mozgására vonatkozó 2-es fejezet, a tőke szabad mozgására vonatkozó 4-es fejezet, a közlekedésre vonatkozó 14-es fejezet, valamint a transzeurópai hálózatokra vonatkozó 21-es fejezet áll készen a megnyitásra. Belgrád attól tart, hogy a jövő év elején lassulhat Szerbia európai integrációja, januártól ugyanis Horvátország veszi át az Európai Unió soros elnökségét, a Zágrábból érkező kijelentések pedig arra utalnak, a horvát fél a csatlakozási folyamat akadályozására vagy nehezítésére készül.

Európai Unió
csatlakozási fejezetek
Aleksandar Vučić

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.