Ugrás a tartalomra

Vučić: A nyugdíjakat még az év vége előtt emelni fogják Szerbiában

2018.07.29
14:49
2024.03.19
08:33
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
A nyugdíjakat még az év vége előtt, novemberben emelni fogják Szerbiában,emellett a közalkalmazotti bérek emelése is még idén megtörténhet - jelentette be ma Aleksandar Vučić nyékincán.

A katonaság további fejlesztése is a prioritások közé tartozik - tette hozzá a szerb államfő.

A szerb államfő a sajtótájékoztatón elmondta, egyeztetett Siniša Mali pénzügyminiszterrel és Ana Brnabić kormányfővel az emelések kapcsán. Megállapították, hogy nincs szükség a költségvetés módosítására a növelés érdekében. Hozzátette, hálás a nyugdíjasoknak, hiszen ők voltak azok, akik eddig a legjobban hittek a reformokban.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Úgy gondoljuk, hogy nekik van rá szükségük és ezekből az emberekből van legtöbb - valahol 1 150 000 ember - tehát ezeknek az embereknek kijár a jobb életszínvonal. Ezek az emberek tettek a legtöbbet a saját hazájukért. Ők hittek abban, hogy a nehéz reformok eredményeket hoznak majd, sokan nem hittek ebben.”

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Vučić egyúttal bejelentette, hogy az év végéig legkevesebb 8-9 MiG 29-es vadászgép őrzi majd az ország légterét. Hozzátette, a katonai erők és a kragujevaci fegyvergyár alkalmazottainak munkájával is meg van elégedve.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindenképpen több mint egymilliárd, azzal együtt, amit más forrásoktól kapunk, ami rendben van ezekben az időkben, és önök is látják, mindenféle módon próbáljuk segíteni saját fegyveriparunkat, de meg kell vennünk azt, amit mi magunk nem tudunk előállítani. Ez is folytatódni fog.”

Az említett katonai befektetéssel Szerbia az egyik legnagyobb beruházóvá válik a régióban, ami a korszerűbb haditechnikai fejlesztéseket illeti - tette hozzá a szerb köztársasági elnök.
 

nyugdíj
emeles
Aleksandar Vučić
szerb államfő

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.