Ugrás a tartalomra

Vučić Olaszországban: a szerb kormányfő reméli, hogy a jó kereskedelmi kapcsolat tovább fejlődik (videó)

2014.12.10
17:45
Giorgio Napolitano olasz államfővel tárgyalt Aleksandar Vučić Rómában
Giorgio Napolitano olasz államfővel tárgyalt Aleksandar Vučić Rómában. A szerb miniszterelnök elmondta, 2013-ban Olaszország volt Szerbia legnagyobb kereskedelmi partnere, és bízik abban, hogy a 2014-es adatok ezt túlszárnyalják. Vučić hangsúlyozta, Szerbia őszinte barátjaként tekint Olaszországra. A szerb kormányfő ismertette Napolitanoval, hogy Szerbia megőrizte stabilitását, annak ellenére is, hogy komoly reformokat hajtott végre. Az olasz államfő támogatta a kormány rendelkezéseit. Tanácsa szerint a szerb államnak ki kell tartania, bármilyen komolyak is a reformok. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PTtQtWEhyWw Aleksandar Vučić egynapos olaszországi hivatalos látogatásán találkozott Matteo Renzi olasz kormányfővel és olaszországi vállalatok vezetőivel is. A szerb miniszterelnök további befektetésekre számít. „A Fererro és a Cremonini jönni fognak Szerbiába, a Geox már jelen van. Még idén el kellene, hogy kezdjen dolgozni a gyár, mintegy 1200 dolgozóval. Vranjeban még el kell intéznem a gondokat a trafóállomással kapcsolatban és más infrastrukturális ügyeket. Minden jó úton halad. Nagyszámú üzletember érkezésére számítok Belgrádba, Matteo Renzivel együtt. Tehát az olasz miniszterelnök is Belgrádba látogat ennek a kormánynak az első évében.”   Előzmény:

Vučić Olaszországban tárgyal

Egynapos hivatalos látogatásra Olaszországba utazott Aleksandar Vučić miniszterelnök. Többek között találkozik hivatali kollégájával, Matteo Renzi kormányfővel és Giorgio Napolitano államfővel. Az olasz hírügynökségnek Vučić elmondta, tárgyal a Déli Áramlat projektum leállítása után előállt helyzetről is, ugyanis Olaszország szintén érdekelt volt a vállalkozásban. Belgrádnak most módosítania kell energiaügyi politikáját – tette hozzá. Olaszország az egyik legfontosabb kereskedelmi partnerünk, és folyamatosan támogatja az uniós közeledésünket is – szögezte le Vučić. (Vajdasági RTV)

Most

20:56, Frissítve: 07:18

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.