Ugrás a tartalomra

Vučić: A polgárok tovább szeretnének haladni egy szebb jövő felé, nem pedig visszatérni a múltba

2018.03.04
22:55
2018.03.05
11:24
Forrás
Pannon RTV
Történelmi eseménynek nevezte Aleksandar Vučić azt a tényt, hogy a Szerb Haladó Párt a belgrádi önkormányzati választásokon az előzetes eredmények alapján a szavazatok 45 százalékát szerezte meg.

A pártelnök hozzátette: ez azt bizonyítja, hogy a polgárok tovább szeretnének haladni egy szebb jövő felé, nem pedig visszatérni a múltba. Megköszönte a szavazáson részt vevők fegyelmezettségét, hiszen egyetlen incidensről sem érkezett hivatalos bejelentés. Vučić a belgrádiaknak metrót, beruházásokat, a biztonsági szolgálatok dolgozóinak lakásokat, a Belgrád a vízen projekt első és második fázisának befejezését ígérte.

„Ma jó nap volt több szerbiai városban, ahol a polgárok békésen és demokratikus úton választották meg képviselőiket. Országunk megmutatta igazi és demokratikus arcát, a számos fenyegetés és nyomás ellenére, mert egyesek mindenáron alá akarták ásni ezt a folyamatot. Az, ami nagyon fontos, mert ma este mindenki Belgrádról beszél, sokan meséltek arról, hogy a változások majd most kezdődnek. Nem tudom, milyen változásokra gondoltak. Talán a politikai gyűlölettől vezérelve, amit ők folytatnak, azt gondolták, majd minden más lesz Belgrádban, Sevojnóban, meg Borban és Aranđelovácon is.”

Aleksandar Vučić
Szerb Haladó Párt

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.