Ugrás a tartalomra

Vučić is részt vett a szófiai találkozón

2018.03.01
11:35
2018.03.01
17:55
Forrás
Szerbiai RTV
Jean-Claude Juncker nyugat-balkáni körútját Szófiában fejezte, ahol a nyugat-balkáni országok vezetőivel tárgyalt. A szerb államfő a találkozón belül tárgyalt Hashim Thaci koszovói elnökkel is.

Aleksandar Vučić is részt vett a nyugat-balkáni vezetők szófiai találkozóján, amelyre Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök hívta meg. A megbeszélésen jelen volt Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Johannes Hahn európai uniós bővítési biztos is. A szerb államfő a találkozón belül tárgyalt Hashim Thaci koszovói elnökkel is.

Azzal a meggyőződéssel térek vissza Brüsszelbe, hogy a nyugat-balkáni országoknak az Európai Unióban van a helyük - nyilatkozta Jean-Claude Juncker Szófiában. Az Európai Bizottság elnöke kiemelte, a térség országainak csatlakozása az EU-hoz nem álom, hanem valóság. Juncker azonban hozzáfűzte, a régió államainak sokkal nagyobb gondot kell fordítaniuk a reformok végrehajtására, mint a csatlakozási időpontokra.

Jean-Claude Juncker látogatása ékes bizonyítéka annak, hogy a nyugat-balkáni országok fontosak az unió számára - mondta Bojko Boriszov. A bolgár miniszterelnök a térség közlekedési hálózata fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta: „Az elkövetkező két-három évben elmondhatjuk kollégánknak, Aleksandar Vučićnak, hogy jó közlekedési hálózatunk lesz Szófia és Belgrád, Szófia vagy Belgrád és Isztambul között, vagy Belgrád és Budapest és más városok között.”

A Nyugat-Balkánt érintő problémákról és az infrastrukturális fejlesztésekről tárgyalt a régió vezetőivel Aleksandar Vučić. A szerb államfő a találkozó keretein belül tárgyalt Hashim Thaci koszovói elnökkel is. 

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Arról tárgyaltunk, hogy mikor folytassuk a párbeszédet Brüsszelben. Hogyan és milyen módon próbáljuk megoldani a szerbek és az albánok közötti történelmi konfliktust, és ez minden, amit elmondhatok.

Aleksandar Vučić hozzáfűzte, Szerbiának és a régió többi országának május közepéig, a következő nyugat-balkáni csúcsig eleget kell tenniük a 115 pontból álló EU-s kritériumrendszernek.

Aleksandar Vučić
Jean-Claude Juncker
Szófia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.