Ugrás a tartalomra

Vučić - A szerb kormány a dél-szerbiai Toplica körzet fejlesztését tervezi (videó)

2016.10.17
16:51
Komoly tervei vannak a szerb kormánynak a dél-szerbiai Toplica körzet fejlesztésére - nyilatkozta Aleksandar Vučić miniszterelnök, miután ma a körzet székhelyére, Prokupljéba látogatott
Komoly tervei vannak a szerb kormánynak a dél-szerbiai Toplica körzet fejlesztésére - nyilatkozta Aleksandar Vučić miniszterelnök, miután ma a körzet székhelyére, Prokupljéba látogatott. Egy új óvodában, egy magánpékségben és egy felújított művelődési házban járt. További fejlesztéseket ígért a helyieknek. Pénzt adnak például az ottani középiskoláknak és az idősek otthonának. A cél a fogyatkozó lakosság ott-tartása. Aleksandar Vučić szerint különösen nagy potenciál van a körzetben lévő kuršumlijai fürdőben, amely 67 fokos vízzel rendelkezik, de mára már az enyészetté vált. Azt is elmondta, úgy véli, ipari zónát kellene kialakítani Toplica körzetben és a tőkét odavonzani. Már van is érdeklődés az ottani befektetési lehetőségek iránt, török beruházókkal vették fel a kapcsolatot. A fellendülést a Niš és Priština között épülő autópálya is segíti majd – ígérte a kormányfő.



Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Minden, amit itt megcsinálnak, az nemcsak jobb demográfiai adatokat jelent, hanem az emberek itt-maradását, jövőt a gyerekeknek. Már meg is beszéltük. Megegyeztünk a kuršumlijai fürdőről. Sok pénz, sok-sok pénz kell ehhez, de hiszem, hogy majd találunk magánbefektetőket. Ha szükséges, készek vagyunk a köz- és a magánszféra partnerségére is, tehát arra, hogy együtt dolgozzunk, mert úgy gondoljuk, hogy ez Szerbia számára nagy jelentőséggel bír, az ország stratégiai-politikai érdeke, és gazdasági érdeke is minden itt élőnek.”

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.